Què és?

Terra de Maquis en format repte és la Volta al Bages en BTT en tan sols 2 dies, el 2014 serà el 14 i 15 de juny,  passant pels racons per on es movien els maquis. Són 240 km de pur BTT, recorrent senders i corriols fins a acumular més de 6.000 metres de desnivell positiu. El recorregut és dur i exigent i NO està ni estarà marcat, aquest també és un dels atractius de la cursa que consisteix en fer-la amb GPS. Vine a gaudir d’un cap de setmana de BTT inoblidable. No es tracta d’una cursa massiva, tan sols un grup reduït de participants afrontaran el repte cada any. Una vivència de cap de setmana, tota una aventura per compartir amb aquells amb qui pedales tot l’any, així com per a conèixer nous bikers com tu.

L’esdeveniment té un esperit competitiu únicament amb vosaltres mateixos, hi haurà classificació final i el temps total de cada corredor, però el repte és individual, lluiteu contra vosaltres mateixos, per ser uns maquis i convertir-vos en el “Caracremada”. Per aquest motiu el gran desafiament és acabar i experimentar una sèrie d’emocions i vivències úniques durant el cap de setmana. Dormireu tots junts en una casa de colònies amb tots els serveis, menjar inclòs, i que està situada al final de la primera etapa d’uns 130 km, dins el nucli antic de Castellnou de Bages, lloc on està enterrat l’últim maqui català, el Caracremada.

El recorregut serà únic de 240 km, però hi haurà un temps límit de pas en alguns punts i que un cop superats t’obligaran a escurçar el recorregut amb la conseqüent desqualificació, però amb la possibilitat de continuar en cursa i arribar al final d’etapa. Només els que completin el 100% del recorregut seran Maquis i obtindran aquest títol per tot l’any, el guanyador serà el Caracremada i us convocarà l’any següent per tornar a ser d’aquest club selecte i disputar-li el títol.

Aquest 2014 es celebrarà els dies 14 i 15 de juny.